☎: 077 - 711 03 00 | ✉: planning@vt-m.nl


De traditionele veldmeetmethode met sensoren en detectiebuisjes

Dit is nog steeds een veel gebruikte meetmethode. De detectiebuisjes van Dräger zijn over het algemeen het meest betrouwbaar, vooral het formaldehydebuisje. We werken goed samen met Dräger. Het laboratorium van Dräger voert regelmatig op ons verzoek controlemetingen uit.

Kruisgevoeligheid

Het is algemeen bekend, dat meetmiddelen kruisgevoelig kunnen zijn. De kruisgevoeligheid (vals positief-indicatie door verwante substanties) is een factor waarmee bij elke meting rekening gehouden dient te worden. Kruisgevoeligheid is niet merk gebonden.

Interpretatiefouten

Het meten met buisjes en sensoren is niet eenvoudig. De kans op interpretatiefouten is groot. In veel gevallen is een specifieke meting op een stof niet eens mogelijk.

Goedkope veldmetingen:

Veldmetingen, met buisjes en sensoren, worden vaak voor minder dan € 50,00 aangeboden. Geen enkel bedrijf kan voor dat bedrag een veldmeting uitvoeren. Er dienen tussen de 3 en 5 buisjes te worden gebruikt die minimaal € 8,00 per stuk kosten. Daarnaast duurt de meting ook nog minimaal 20 minuten. Door geen buisjes te gebruiken kunnen deze bedrijven echter veel kosten besparen en daarnaast binnen 5 minuten een meting uitvoeren. € 50,00 is een prima tarief voor een meting van 5 minuten zonder verdere kosten!! Warehousemedewerkers lopen echter groot gevaar bij dergelijke praktijken. Enkele zeer gevaarlijke gassen kunnen alleen met buisjes worden gemeten.